Oliver Spasovski: Türkiye Cumhuriyeti, bizim için kardeş bir ülkedir

Resim

Makedonya Göçmenleri Derneğinin 30. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Manisa'yı ziyaret eden Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski, burada Vali Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile görüştü.

İlk ziyaretini Manisa Büyükşehir Belediyesine yapan Bakan Spasovski, heyette yer alan bürokratlar, belediye başkanları, iş dünyası temsilcileri ve İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından makamında ağırlandı.

Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı Oliver Spasovski ve beraberindeki heyeti Manisa'da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Manisa’nın tarihî öneminden ve ekonomide kaydettiği gelişmelerden bahseden konuşmasının ardından  Kuzey Makedonya İçişleri Bakanı, Türkiye ziyaretlerini değerlendirerek heyetlerinde hükümet temsilcilerinin yanı sıra bürokrat ve belediye başkanlarının da yer aldığını belirtti ve Manisa'daki Makedonyalı göçmenlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Bakan Spasovski, Kuzey Makedonya hükümeti adına, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti’nin kendileri için kardeş bir ülke olduğunu ve iki ülke halklarını birleştiren birçok ortak noktanın bulunduğunu ifade etmek istediğini söyledi. Bu anlamda iki millet olarak sahip oldukları ortak geçmiş ve tarihin iki ülke arasındaki bağın temelini oluşturduğunu belirten Spasovski, özellikle İzmir ve Manisa'daki Makedonyalı göçmenlerin meydana getirdiği köprünün iki ülke arasındaki kardeşliğin en temel noktasını teşkil ettiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 1990'dan itibaren Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ne her türlü desteği verdiğini dile getiren Bakan Spasovski, Türkiye ile olan bu birlikteliklerini ve dostluklarını iktisadî alanda atılacak adımlarla daha da güçlendirmek istediklerini söyleyerek sözlerini tamamladı.

 

Bu içerik 16.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 251 kez okundu.