O'Brien, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyeleriyle buluştu

Resim

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu yardımcısı James O'Brien, 02.02.2024 tarihinde Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konsey üyeleriyle bir araya geldi.

ABD'nin Bosna Hersek Büyükelçisi Michael Murphy'nin eşliğinde Cumhurbaşkanlığı binasına gelen O'Brien, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyinin Dönem Başkanı Željko Komšić'in yanı sıra Cumhurbaşkanlığı üyeleri Denis Bećirović ve Željka Cvijanović tarafından da karşılandı.

James O'Brien’ın Bosna Hersek ziyareti için seçilen bu dönem büyük önem taşımaktadır. Bosna Hersek’in, Avrupa Birliği üyeliği müzakerelerinin Mart ayında başlatılması yönünde yeşil ışık alma mücadelesi verdiği bu dönemde gerçekleşen ziyaret gelecek için Bosna Hersekli yöneticileri umutlandırmaktadır. O'Brien, aynı günün erken saatlerinde Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt ile de bir araya geldi.

 

Geçen yılın Ekim ayında ABD adına Avrupa işlerinden sorumlu kişi olarak görevlendirilen O'Brien ile birlikte aynı dönemde, NATO'nun üst düzey askeri yetkilisi Rob Bauer ve Kuzey Atlantik Konseyi (NAC) üyeleri de bir takım temaslarda bulunmak üzere Saraybosna’ya geldi.

Kaynak: https://www.klix.ba/vijesti/bih/o-brien-se-sastao-s-clanovima-predsjednistva-bosne-i-hercegovine/240202061      (Erişim tarihi, 06.02.2024)

Bu içerik 02.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.