Nüfus sayımı 7 Eylül'de başlıyor.

Resim
Bulgaristan'da her on yılda bir yapılan nüfus sayımı bu yıl 7 Eylül'de başlayacak ve 3 Ekim'de sona erecek. BTV’ye konuşan Ulusal İstatistik Enstitüsü (NSİ) Başkanı Sergey Tsvetarski, ilk aşamada (7-17 Eylül) hane halkı üyelerinin nüfus sayım anketini online olarak doldurabileceklerini ifade etti. Tsvetarski, bu işlemin hanede ikamet eden kişi sayısına bağlı olarak 10 ile 20 dakika sürebileceğini sözlerine ekledi.
Bu süreçte nüfus sayımının yanı sıra konut sayımı da gerçekleştirilecek. Anket formunda nüfus ile ilgili 33, konut ile ilgili de yaklaşık 15 soru bulunuyor. Elektronik nüfus sayımında sayım görevlilerinin evleri ziyaret ettiklerinde isteyecekleri bir kod olacak. Bir sayım memuru tarafından hane halkı, bina ve meskenlerin ziyaret edilmesiyle yapılan nüfus sayımı 18 Eylül 2021'de 08.00 ile 3 Ekim 2021'de 20.00 saatleri arasında yapılacak. Nüfus sayımı, salgın önlemlerine uygun olarak gerçekleştirilecek. NSI’nin bu konudaki beklentisi Bulgaristan vatandaşlarının %60'ından fazlasının elektronik nüfus sayımına katılmaları yönünde.
Tsvetarski, “Nüfus sayımına herkesin katılımı önemli, çünkü bizim iyi politikalara ve iyi çözümlere ihtiyacımız var ve bunlar nüfus sayımının yıllar sonrası için sağlayacağı kaliteli bilgilere bağlı. Bir ay içinde on yıl kullanılacak veriler elde edilecek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/na-7-septemvri-zapochva-nacionalnoto-prebrojavane-u-nas.html (Erişim tarihi, 24.08.2021).

Bu içerik 24.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 151 kez okundu.