Novi Pazar'da, Bosna Hersek Başkonsolosluğu açıldı

Resim

Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Bisera Turković, 23.08.2022 tarihinde, Sırbistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Nemanja Starović ve Novi Pazar Belediye Başkanı Nihat Biševac ile birlikte, Sırbistan Cumhuriyeti'nin Novi Pazar kentindeki Bosna Hersek Başkonsolosluğunun açılışını gerçekleştirdi.
Turković, 2019 yılında Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda konsolosluğun açılmasının her iki ülke ve sınırın her iki tarafındaki vatandaşlar için son derece önemli ve tarihi bir adım olduğunu değerlendirdi.
Turković ayrıca; “Sancak Bölgesi’nde yaşayan insanların Bosna Hersek ile derin bağları var. Devletlerarası iyi ilişkileri beslemek ve daha da gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla bu ilişkileri güçlendirmek istiyoruz.” dedi.
Başkonsolosluk, Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Nova Varoš, Priboj ve Prijepolje dahil olmak üzere Zlatibor ve Raška idari bölgelerini kapsayacak. Bosna Hersek’in Novi Pazar'daki Başkonsolosluğunun açılması kararı, 2019 yılında Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı tarafından alınmıştı.
Bu tarihi açılışa çok sayıda vatandaş, yerel makamlar, dini topluluklar ve diğer üst düzey kişiler ile birlikte diplomatik toplulukların temsilcilerinin de katıldığını duyurdu.
 
Bu içerik 23.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.