Ninova kartları ortaya çıkardı, devlete ne olduğunu anlattı

Resim

Bulgaristan Sosyalist Partisi’nin (BSP) lideri Korneliya Ninova Bulgaristan’daki en güncel gelişmelere değinerek, yöneticilerin yaptıklarını ‘paralel devlet’ olarak tanımladı. Ninova’ya göre, yargı reformu yapılmıyor ve iktidardaki partilerin bunu gerçekleştirmeye niyetleri de yok.
BSP lideri Korneliya Ninova’nın Bulgaristan Ulusal Radyosu’na verdiği demeç şöyledir:
“Paralel devlet varlığını sürdürmek ve yönetmeye devam etmek için yeniden toplanmıştır. Bu bir yargı reformu değil, iki amaçlı perde arkası anlaşmadır. Birinci amaç mevcut hırsızları korumaktır. İkincisi ise, gelecekteki hırsızları rahatlatmaktır.”
Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği için Vatandaşlar Girişimi (GERB) ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS) partilerinin Değişime Devam-Demokratik Bulgaristan (PP-DB) ittifakını kullandığını ileri süren BSP lideri Korneliya Ninova açıklamalarına şöyle devam etti:
“Oylarıyla Geşev’in başsavcı görevini elinden aldılar ve yerine Sarafov’u geçici başsavcı görevine getirdiler. Onlar sözde mücadele ettikleri kulislerin çamaşırhaneye dönüşmesine izin verdikleri için suçlular.”
Diğer yandan BSP’nin toplumsal cinsiyet ideolojisine karşı bir referandum için imza toplamasına da değinen parti lideri Ninova açıklamasında şunları belirtti:
“Okullarda ve anaokullarında toplumsal cinsiyet ideolojisine izin verilmemelidir. 18 yaşından büyük olan herkes hayatını nasıl ve kiminle paylaşacağını seçmekte özgürdür. Mücadelemiz çocuklarımız içindir. Onlar yetişkin olana kadar kırılgandırlar ve hiçbir şey onlara dayatılmamalıdır. Bu aynı zamanda, tüm Avrupa’da mali açıdan desteklenen, siyasi olarak angaje olmuş büyük bir güce karşı bir savaştır ve çok zordur. Çok paraya, çok iyi bir organizasyona ve bu konuda ısrarcı çok güçlü insanlara karşısınız.”

 

 

Bu içerik 18.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 41 kez okundu.