Nikos Hardalias ve Amerikan Celeste Wallander’in Dedeağaç ve Larisa ziyareti

ResimXI. Mekanize Piyade Tümeni karargâhı, Dedeağaç liman tesisleri ve Larisa’daki 100. Muharebe Kanadı Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Nikos Hardalias ve ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden sorumlu Savunma Müsteşarı Dr. Celeste Wallander tarafından, Genelkurmay Başkanı General Konstantinos Floros eşliğinde 20.02.2023 tarihinde ziyaret edildi.  

Sonra Bay Hardalias ve Bayan Wallander, Yunanistan Polisi, Sahil Güvenlik- Yunan Sahil Güvenliği, Yunan Savunma Bakanlığı ve Yunan Silahlı Kuvvetleri personelinin sunumlarına katıldılar.

Dedeağaç’a gelen Amerikan heyetini karşılayan Milli Savunma Bakan Yardımcısı, “Yunan-Amerikan ilişkilerindeki bu çok önemli gelişme ve derinleşmenin zaman içinde evrilmesi ilginçtir. Bunun, ittifakımızın derin köklerini, ortak demokratik ilke ve değerlerimizi ve aynı zamanda daha fazla işbirliği için beklentileri yansıttığına inanıyorum.” dedi.

Ayrıca hükümetin “karşılığını bulan” çabalarına değinerek, Dedeağaç bölgesinin Rusya’ya karşı doğu kanadını güçlendirmeyi içeren operasyonel planlar için hayati önem taşıdığını belirtti. Son olarak da, iki ülke arasındaki karşılıklı savunma ve askeri işbirliği anlaşmasına değindi ve “Yunanistan’ın beşinci nesil F-35 uçaklarından bir filo satın alacak olması, iki ülkenin Hava Kuvvetleri arasındaki işbirliğini Doğu Akdeniz ve Balkanlarda daha önce görülmemiş bir seviyeye yükseltecektir” dedi.   

Devamında, Orta ve Doğu Avrupa’daki ABD ve NATO birliklerinin kabul ve geri gönderme noktalarına ziyarette bulundular ve burada Dedeağaç Liman İdaresi Başkanı Konstantinos Hatzimihail tarafından limanın faaliyetleri ve yakın geleceğe ilişkin beklentiler hakkında bilgi aldılar.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve ABD Savunma Bakan Yardımcısı’na ziyaretleri sırasında ABD’nin Atina Büyükelçiliği Özel Kalem Müdürü Maria Olson, ABD’nin Selanik Başkonsolosu Elizabeth Lee, Milli Savunma Bakanı Diplomatik Ofis Direktörü (emekli) Büyükelçi  Eleftherios Angelopoulos ve Silahlı Kuvvetler heyetleri de eşlik etti.

 

Bu içerik 20.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.