Nikos Dendias Hırvatistan’da

ResimYunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Hırvatistan'ın büyükelçileri, başkonsolosları ve askeri ataşelerinin yıllık konferansında Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Grlic-Radman tarafından sıcak bir şekilde karşılandı.

Toplantıları sırasında, Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden de belirttiği gibi, son yıllardaki ivmeden yararlanarak ikili işbirliğinin daha da derinleştirilmesini görüştüler.

Nikos Dendias, Hırvat meslektaşının daveti üzerine konferansa katılmak üzere Zagreb'de bulunuyor.

Konferansın oturum aralarında Hırvat Haber Ajansı “HINA”ya verdiği demeçte Dendias, “Yunanistan ile Hırvatistan arasındaki ilişkilerin 30 yıl sonra tam olgunluğa ulaştığını söylemeliyim. Bu yıl diplomatik ilişkilerimizin 30. yıl dönümü. Yunan-Hırvat ilişkilerinin AB ve Balkanlar için bir başarı öyküsü olduğunu söylemem gerek” dedi.

Dendias demecinde “bölgemizin sorunlarını ortaklaşa ele almak ve Batı Balkanlar'ı Avrupa ailemize dâhil etmek için ortak çaba göstermeye ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı, Hırvatistan'ın başkentindeki ziyareti sırasında Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović tarafından kabul edilecek ve Hırvat mevkidaşı tarafından verilen bir çalışma yemeğine katılacak.

Ziyaret, iki ülke arasında sürekli gelişen ilişkilerin bir parçası ve Dışişleri Bakanı'nın Ocak ve Temmuz 2022'de (sırasıyla Pula ve Dubrovnik'e) Hırvatistan'a yaptığı ziyaretlerin bir sonucu olmaktadır.

Bu içerik 26.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 54 kez okundu.