Nikos Dendias ASEAN Zirvesi’nde: Revizyonizm insanlığı maceralara sürüklüyor

Resim

Kamboçya’da düzenlenen ASEAN (Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği) Dışişleri Bakanları 55. Zirvesine katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias “Revizyonizm, sınırların egemenliğinin sorgulanması ve Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Deniz Hukuku kurallarına uyulmaması insanlığı maceralara sürüklüyor” açıklamasında bulundu.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Zirve çerçevesinde ayrıca Yunanistan ile ASEAN arasında Dostluk ve İşbirliği Anlaşması’na da imza attı. Dendias Kamboçya’da Brunei 2. Dışişleri Bakanı Erywan Yusof ile gerçekleştirdiği görüşmede ikili ilişkiler, yatırımlar, UNCLOS (Birleşmiş Milletler Deniz Hukuku Sözleşmesi), BM’de işbirliği, Güneydoğu Asya ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alındığı açıklandı. Benzer konuların Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan ile görüşmesinde de ele alındığı belirtildi.
ASEAN Genel Sekreteri Lim Jock Hoi ile bir araya gelen Dendias Yunanistan ile ASEAN arasında Dostluk ve İşbirliği Anlaşması imzalanması konusunda memnuniyetini dile getirirken, görüşmenin merkezinde denizcilik, kültür, ekonomi alanlarında ve AB-ASEAN arasında işbirliğinin geliştirilmesi konularının yer aldığı belirtildi.

Bu içerik 03.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.