Nikos Dendias: Ukrayna’daki kriz temel ilkelerimizi ilgilendiriyor – Net bir pozisyonumuz olmalı

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Odesa’ya yaptığı son ziyarette Yunanistan'ın insani yardımları sadece Odesa’ya değil, Mariupol'a da aktarma çabaları hakkında meslektaşlarına bilgi vereceğini belirtti.

Resim

Dışişleri Bakanı Dendias, gündemin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra AB üye devletlerinin eylemlerinin daha fazla koordinasyonuna ilişkin görüşmeleri içeren Dışişleri Konseyine katıldı. Dışişleri Bakanı, 3 Nisan'da Odesa’ya yaptığı son ziyaretin yanı sıra Rusya'nın neden olduğu sorunlar nedeniyle Yunanistan'ın insani yardımı sadece Odesa’ya değil Mariupol'a da aktarma çabaları hakkında meslektaşlarına bilgi vereceğini belirtti.

Dendias, meslektaşlarından Libya ve Batı Balkanlar konusundaki kararlarını hızlandırmalarını isteyeceğini, AB şimdi harekete geçmezse, AB'nin yeni istikrarsızlık tiyatrolarıyla karşı karşıya gelme riski olduğunu ifade etti ve “Ukrayna'daki kriz temel ilkelerimizi, demokrasimizi, toprak bütünlüğümüzü ve insan haklarını ilgilendiren bir krizdir. Tüm cephelerde net bir pozisyon almalıyız.” dedi.

 

Bu içerik 11.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 103 kez okundu.