Nikolla: Arnavutluk’un AB entegrasyonu ulusal bir stratejik öncelik olmalıdır

Resim
Arnavutluk Meclis Başkanı Lindita Nikolla, bugün (Salı günü) resmi ziyarette bulunan Slovenya Parlamentosu Dış İlişkileri Komitesi Başkanı Monika Gregorčič'i kabul etti.
Nikolla, Slovenya'nın Arnavutluk'un Avrupa entegrasyon sürecine verdiği desteğe ve reformların derinleştirilmesine yönelik kapsamlı çalışmalarına övgüde bulundu. Nikolla ayrıca, bu katkıların devam edeceğine olan güvenini de dile getirdi.
Arnavutluk Meclis Başkanı Nikolla, "Ziyaretiniz, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısı nedeniyle tüm dünya, Avrupa ve aynı zamanda bölgemiz için zor bir zamanda gerçekleşiyor. Arnavutluk, Rusya Federasyonu'na yaptırım uygulanması konusunda AB ve NATO'nun tutumlarıyla tamamen dayanışma içindedir. Dış güvenlik politikamız, AB ve NATO'nun tutumlarıyla tam bir uyum içinde olmuştur ve olacaktır” dedi. Bunun yanısıra Nikolla, Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya yönelik askeri saldırısını şiddetle kınadığını belirtti ve Rusya’ya yönelik bu yaptırımların uygulanmasını tam olarak desteklediğini sözlerine ekledi.
Nikolla son olarak da “Bu koşullara rağmen hedeflerimize ulaşmak için çalışmaya devam ediyoruz. Arnavutluk, AB entegrasyonunun Arnavutluk'un ulusal stratejik önceliği olduğunu açıkça belirtti. Reform gündemini ilerletmek için çalışıyoruz. Birinci Hükümetlerarası Konferansın bir an önce yapılmasını sağlamak için hedefleri belirledik, yasal ve kurumsal çerçeveyi oluşturduk ve çalışma takvimlerini hazırladık" dedi.
Komitenin başkanı Monika Gregorčič, iki ülke arasındaki işbirliğinin değerlendirilmesi için Arnavutluk Meclis Başkanı Nikolla'ya teşekkür etti. Aynı zamanda, Arnavutluk'un Avrupa Komisyonu'nun ilerleme raporundaki tavsiyeleri yerine getirmede kaydettiği büyük ilerlemeye de övgüde bulundu. Gregorcic, Slovenya’nın, Arnavutluk'un Avrupa entegrasyonunu güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğini ifade etti.
Buna ek olarak görüşmede iki ülke arasındaki siyasi, parlamenter, ekonomik ve ticari işbirliğinin genişletilmesi ve güçlendirilmesi de ele alındı.

 

Kaynak: https://ata.gov.al/2022/03/02/nikolla-integrimi-ne-be-prioritet-strategjik-kombetar/ (Erişim tarihi, 02.03.2022)

Bu içerik 02.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 73 kez okundu.