Nikšić: Bosna Hersek’i AB'ye yakınlaştırmak için görüşmelere devam ediyoruz

Resim
Avrupa Birliği ile Bosna Hersek arasındaki ikinci siyasi forum bugün (Salı) Brüksel'de düzenleniyor. Forumda reformlar yoluyla birliğe yaklaşımın yanı sıra, Batı Balkanlar'a yönelik büyüme paketi de tartışılacak. Brüksel'de yapılacak bugünkü toplantı öncesinde Bosna Hersek Sosyal-demokrat Partisi (SDP) lideri ve Federasyon Bosna Hersek entitesi (FBiH) Başbakanı Nemin Nikšić, iktidar koalisyonunun yaşadığı tüm zorluklara rağmen Bosna Hersek’i AB'ye yakınlaştırmak için her zaman çalışacağını ve müzakerelerde bulunacağını dile getirdi.
Nikšić, "Hayatta her zaman kiminle çalışacağımızı seçemeyiz ama nasıl çalışacağımızı seçebiliriz. Biz SDP olarak elimizden gelenin en iyisini yapmayı seçtik. Koalisyon ortaklarını vatandaşlar seçti ve bizim görevimiz çalışmaktır" dedi. Nikšić ayrıca vatandaşların refahı için çalışmak gerektiğini vurgulayarak, Bosna Hersek'teki reformların gerçekleştirilmesi için yapılacak müzakerelerde mümkün olduğunca çok şey başarmak lazım dedi.
Nikšić, ülkedeki ana sorunun herkesin, her partinin aynı çıkarlara sahip olmaması ve vatandaşlar için daha iyi bir yaşamın herkesin önceliği olmaması olduğunu ekledi. Nikšić :“tüm zorluklara rağmen ülkeyi AB'ye yakınlaştırmak ve vatandaşlarımıza daha iyi yaşam koşulları yaratmak için ister Saraybosna’da ister Brüksel'de olsun görüşmelere devam ediyoruz. Bu hedefte olmayan kişiler bizleri yavaşlatabilir ama bizi tamamen durdurmaları pek mümkün değil” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu içerik 05.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 12 kez okundu.