“New York aktarmasız seferi kapsamında Delta Air Lines şirketine ait bir uçak Dubrovnik’e iniş yaptı.”

Resim

2 Temmuz Cuma günü United Airlines şirketine ait bir uçağın ilk kez New York-Dubrovnik aktarmasız direkt uçuş hattını kullanarak Dubrovnik Havalimanı’na inmesinin ardından, bu defa 226 yolcu kapasiteli Delta Air Lines şirketine ait bir uçak, New York’tan aktarmasız olarak ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Dubrovnik Havalimanı müdürü Frano Luetić, Delta Air Lines'ın, 1991 yılına kadar Dubrovnik'e doğrudan uçuşlar gerçekleştiren Pan Americana'nın halefi olduğunu hatırlattı.

Luetić, Dubrovnik Havalimanı'nın yenilenmesinin, terminalin başarılı bir şekilde modernize edilmesinin ve ayrıca Hırvatistan’daki en uzun pist olma özelliğine de sahip olan havalimanı pistinin genişletilmesinin ardından geniş gövdeli uçakları da kabul edebileceklerini sözlerine ekledi. Delta Air Lines bölge temsilcisi Thomas Brandt, Temmuz ayında ilk uçuşlarını gerçekleştirdikleri Hırvatistan ve Dubrovnik'e, Amerikalıların büyük ilgisinin olduğuna dikkat çekti.

Brandt: "Dubrovnik'te üç gün geçirdim ve şimdi buraya duyulan ilginin neden bu denli yoğun olduğunu çok iyi anlıyorum. İlk seferin biletleri kısa sürede tükendi ve hatta dönüş seferi bile tamamen dolu. Her iki yöne doğru olan uçuşlar için ilgi çok büyük. Hırvatistan ekonomisine katkı sağlayacağımız için mutluyuz." dedi.
 
 (Erişim tarihi, 06.07.2021)
 
Bu içerik 06.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.