NATO sağı ve solu birleştiriyor! Üyeliğin 15. yıl dönümünde eski Bakan Mediu emeği geçenlerle bir toplantı düzenledi

Resim

Dönemin eski Savunma Bakanı olan Fatmir Mediu, anılarını paylaşan sol ve sağ siyasetçileri bir araya getirdi. Arnavutluk 2009 yılında ittifakın tam üyesi oldu, ancak eski Dışişleri Bakanı Paskal Milo’ya göre işbirliğinin geçmişi daha eskilere dayanıyor.

Paskal Milo, “Arnavutluk’un NATO ile ilişkileri o kadar yakınlaştı ki, Mart 1998’de Arnavutluk hükümeti ilk kez NATO Konseyi’nin acil olarak toplanmasını talep etti. Ve bu toplantı bölgeye yönelik tehditlere ilişkin olarak sadece Arnavutluk hükümetinin talebi üzerine gerçekleşti.” dedi.

Fatmir Mediu ise “Arnavutluk, Başkan Bush’un Tiran’a gelmesiyle fiilen NATO üyesi oldu; bu, sadece protokol açısından ABD ile ilişkilerin zirvesine ulaştığımız bir yer değil, aynı zamanda iki önemli mesaj veren bir durum: Arnavutluk’un NATO’ya üyeliği ve tabii ki Kosova’nın bağımsızlığı” dedi.

Eski bakan Besnik Mustafaj’ye göre Arnavutluk'un başarılı yolculuğunun sırrı sol ve sağ arasındaki işbirliğiydi.

Besnik Mustafaj, “Parçası olduğum hükümet konseptinde NATO’ya ilişkin çalışma, reform ve tüm faaliyetlere katılım süreci, bunun herkesin ortak bir görevi olması gerekliliğinde oluştu” dedi.

Eski üst düzey NATO subayları, İran’ın siber saldırılarından Rusya'nın askeri saldırılarına kadar ittifakın karşı karşıya olduğu zorluklar ve tehditler üzerinde duruyor.

Kaynak: https://top-channel.tv/2024/04/02/nato-bashkon-te-majte-e-te-djathte-ne-15-vjetorin-e-anetaresimit-ish-ministri-mediu-organizoi-takim-me-ata-qe-kontribuuan/ 

(Erişim tarihi, 02.04.2024)

Bu içerik 02.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 13 kez okundu.