NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dodik'i "kışkırtıcı söylem" konusunda uyardı

ResimNATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Milorad Dodik'in "kışkırtıcı söylemlerini" kınadı. Stoltenberg bu konuyu Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapiç ile yaptığı görüşme sonrasında Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında dile getirdi.

Stoltenberg,’’Müttefikler Bosna-Hersek'in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde desteklemektedir. Bu nedenle Sırp Cumhuriyeti entitesi tarafındaki kışkırtıcı söylemler ciddi bir endişe kaynağıdır. Bosna-Hersek'in devlet kurumları ülkenin istikrarı için önemlidir. Özellikle, ülkedeki tüm halkların yer aldığı ve en güçlü kurumlar arasında yer alan Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri önemlidir’’ dedi.
Stoltenberg, NATO'nun Bosna-Hersek ile güçlü siyasi diyalog ve pratik işbirliğine bağlılığını sürdürdüğünü ve herkesin yararına olacak şekilde ülkenin reform çabalarını desteklemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Stoltenberg açılış konuşması sırasında, ’’NATO'nun açık kapı politikası tarihi bir başarıdır ve bölgedeki güvenliğe katkıda bulunmaktadır’’ dedi. Düzenlediği basın toplantısında, NATO Genel Sekreteri Bosna-Hersek'e tekrar değindi. Bu sefer Dodik'in tutumundan bahsetti.
Stoltenberg, "Son yıllarda yanlış yönde bazı ilerlemeler gördük. Milorad Dodik'in kışkırtıcı söylemleriyle Bosna-Hersek'teki durumdan endişe duyuyoruz." dedi. Stoltenberg ayrıca bu konunun Bosna-Hersek, tüm bölge ve hepimiz için önemli olduğunu vurguladı.
 
Bu içerik 24.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 83 kez okundu.