Nataša Pirc Musar 1 Mayıs mesajında kadın ve erkek işçilerin değerine dikkat çekti

Resim22 Aralık 2022 tarihinden itibaren Slovenya Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Nataša Pirc Musar, 1 Mayıs mesajında; “Çalışmak bir değerdir. Bu değeri yerine getiren insanlara karşı saygılı bir tutum içinde olmak ve onların koşullarını iyileştirmek yeri doldurulamaz bir erdemdir” dedi. Ayrıca Slovenya Cumhurbaşkanı, düzenli ve sömürüden uzak iş-işveren ilişkisi kurularak güvenli ve olumlu bir çalışma ortamının oluşturulmasının altını çizdi. Cumhurbaşkanı, kadın ve erkek çalışanlara işyerinde daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade etti.
Pirc Musar; “Vizyonerlerin dâhiyane fikirleri, onları anlayabilecek, uygulayabilecek ve üzerine inşa edebilecek kimseler olmasaydı, sadece kâğıt üzerinde yazılı olarak kalırdı" diyerek işçilerin önemine vurgu yaptı. "Slovenya ekonomisinde, işçilerin değerinin farkında olan ve işçileri hak ettikleri konuma getiren çok sayıda yönetici var. Bunun için özellikle minnettarım" diyerek sözlerine devam etti.
Pirc Musar ayrıca; “Slovenya yüksek nitelikli bir işgücüne sahiptir. Önemli bir jeostratejik konumda bulunuyoruz ve modern bir altyapı geliştirdik. Bu nedenle hükümetin birincil görevinin geleceğin mesleklerine yatırım yapmak olduğuna inanıyoruz. Dijital dönüşüm ve yeşil geçiş sayesinde kademeli olarak gireceğimiz bir bilgi toplumunu inşa etmek zorundayız” dedi.
Bu içerik 01.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 32 kez okundu.