N. Panagiotopoulos: Yunanistan-İsrail bölgede istikrarın temel direği

ResimYunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, İsrail devletinin kuruluşunun 75. yıldönümü nedeniyle İsrail’in Atina Büyükelçisi Noam Kats tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Selamlama konuşmaları sırasında söz alan İsrail’in Atina Büyükelçisi iki ülke ilişkileri için “İlişkilerimizi her zamandan daha güçlü ve daha da güçlendirmek için fırsatlarımız var” dedi.
Konuşmasının devamında “günümüzde stratejik işbirliği siyaset, ekonomi ve savunma alanlarında inşa edilmektedir” diyen İsrail Büyükelçisi “gelecekte işbirliği fırsatlarının enerji teknolojileri, bilim, sağlık, ticaret, turizm, kültür” alanlarında olacağını söyledi. Turizm sanayiinde Yunanistan’da gerçekleşen İsrail yatırımlarının 500 milyon avroyu geçtiğini de ekledi.
Yunanistan adına konuşan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Yunanistan ve İsrail’in geliştirdiği stratejik iş birliğinin “Doğu Akdeniz bölgesinde barış ve istikrarı hedeflediğini ve uluslararası hukuk, egemenlik haklarına saygı ve iyi komşuluk kurallarına dayandığını” ifade etti.
Panagiotopoulos konuşmasında ayrıca Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail arasındaki ilişkilere de değinerek “bu üçlü ortaklık bölgemizin ve halklarımızın çıkarı doğrultusunda ortak hareket etme arzumuzu göstermektedir” dedi. Yunanistan ve İsrail’in bölgede istikrarın temel direği olduğunu belirten Yunanistan Savunma Bakanı, her iki ülkenin saldırgan davranışları ve terör eylemlerini kınadığını da ekledi.
İki ülke Silahlı Kuvvetleri arasında ortak eğitim ve ortak tatbikatlar hakkında bilgi veren Panagiotopoulos, Hava Kuvvetleri’nin Kalamata’da bulunan Uluslararası Eğitim Merkezi’nin özel önemini vurguladı.

Bu içerik 06.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 30 kez okundu.