Mustafa Karadayı: Doğalgazın çözüm yolları Türkiye’den geçmektedir

Resim

HÖH Parti Genel Merkezinin Karadayı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesine ilişkin yapmış olduğu bilgilendirme şu şekildedir:
Jeopolitik olarak zor zamanlardan geçmekteyiz. Önceki hükümet birçok hata yaptı. Özellikle enerji ve doğalgaz alanlarında. Bu konularda çözüm ise Türkiye’den geçmektedir. Karadayı Erdoğan’la görüşmesinde bunu ifade etmiştir. 01.08.2022 Pazartesi günü Karadayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmiştir. Görüşme ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın basın yayın birimi tarafından paylaşıldı. Görüşmede ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve HÖH Genel Başkan Yardımcısı Ahmed Ahmedov yer almıştır.
Mustafa Karadayı Cumhurbaşkanına Bulgaristan’da 2 Ekim’de erken genel seçim olacağının bilgisini vermiş ve seçimlerin geçeceğini ama Bulgaristan’ı ağır bir kış beklediğini vurgulamıştır. Karadayı Cumhurbaşkanı ile görüşmede geçilen zor dönemi göz önünde bulundurarak Türkiye’nin Bulgaristan’a hangi konularda faydalı olabileceğini gündeme getirmiş, ikili ilişkilerin yanında özellikle enerji ve doğalgaz konuları üzerinde yoğunlaşmışlardır.
Karadayı Türkiye ziyareti çerçevesinde ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmüştür.

Kaynak: https://clubz.bg/125872 (Erişim tarihi,  02.08.2022)

 

Bu içerik 02.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.