Mültecileri taşıyan araçla kaza sonrası İçişleri Bakanlığı’nda istifalar

Resimİçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Petır Todorov istifa ediyor. Bu karar bu sabah yine polisler ve mülteciler arasında çıkan çatışmada yaralanan polis memuru olması ve sonrasında geldi.
Bugün ben ve Başkomiser Stanev, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreter yardımcısı, istifa ediyoruz diye açıkladı Todorov.

Şu anda yürürlükte olan kanunlar bu tür bir ticareti yani insan kaçakçılığını destekler mahiyette diyerek buna karşı bir karar alınmasını ve vücutlarıyla set olan polis memurlarının desteklenmesini istedi. Todorov istifa gerekçelerini açıklamadı. Açıklamasında milletvekillerinin bu konuyu görüşme esnasında yasal değişiklikler yapmalarını önerdi. Bu değişikliklerin polis memurlarını korumasını, ayrıca savcılığın bu alanla ilgili suçluları yargılarken dikkatli olmasını ve sadece para cezası ve temel yargılama ile bitmesi durumunda bu kişilerin tekrar bu alana döndüklerini ve polise karşı yükseldiklerini belirtti. Bu konuda Parlamentonun karar alması için şartlar olgunlaşmıştır.

Todorov 2021-2022 yıllarında bu tür davaların sayısını 4000 olarak açıkladı. İnsan kaçakçılığı ile ilgili bu davalardan yarısına ceza uygulanmış ancak sadece 158 tanesi fiilen cezaya çarptırılmıştır.

Bu içerik 21.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 40 kez okundu.