Muhalefetten, Slovenya Sağlık Bakanı hakkında gensoru

Resim

Sloven Demokrat Partisi'nin (SDS) meclis grubu, Slovenya’daki sağlık hizmetlerindeki kötüleşen koşullar ve Slovenya Sağlık Bakanı Danijel Bešič Loredan ile Slovenya Başbakanı Robert Golob'un, sağlık hizmetlerindeki sorunların giderilmesi konusunda verdikleri sözleri yerine getirmemeleri nedeniyle, Sağlık Bakanı Danijel Bešič Loredan aleyhinde gensoru önergesi vereceğini duyurdu.

Slovenya’da sağlık hizmetlerindeki durumun günden güne kötüleşmesi ve Slovenya’daki sağlık krizini çözme konusunda verilen sözlerin yerine getirilmemesi ile suçlanan Sağlık Bakanı hakkında verilecek gensoru önergesi, Sloven Demokrat Partisi tarafından bu yetki kapsamında meclise sunulan dördüncü gensoru olacak.

Slovenya Cumhuriyeti Ulusal Meclis İç Tüzüğü'ne göre, gensoru önergesi verebilmek için on milletvekilinin imzası yeterli olmaktadır. Sloven Demokrat Partisi'nin (SDS) meclis grubunda ise 27 milletvekili bulunmaktadır.

Slovenya’daki ana muhalefet konumunda bulunan Sloven Demokrat Partisi (SDS), gensoru önergesi ile mevcut hükümetin ülkedeki en acil sorunları çözme yeteneğini tartışmaya açmayı hedefliyor.

 

Kaynak: https://n1info.si/novice/slovenija/sds-bo-vlozila-interpelacijo-zoper-ministra-za-zdravje-danijela-besica-loredana/     (Erişim tarihi, 26.06.2023)

Bu içerik 26.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.