Muhalefet kürsüyü işgal etti: Hırvat Radyo Televizyonu (HRT) direktörü hakkındaki tartışma yarıda kaldı.

Resim

Hırvatistan Parlamentosu’nda gündemdeki konuların tartışıldığı esnada oturum başkanı Ante Sanader Meclis oturumunu 15.10.2021 tarihine ertelemek istedi. Ancak muhalefet, HRT'nin (Hırvat Radyo ve Televizyonu) yeni direktörünün seçimi ile ilgili herhangi bir görüşme yapılmaması ve HDZ’nin, HRT direktörü ile ilgili maddeyi muhalefet olmadan meclisten geçirebileceğini düşünerek salondan çıkmayı reddetti.

Hırvatistan medyası, daha önce Hırvatistan Parlamentosu'nda HRT genel müdürünün seçimi konusunda hararetli tartışmaların devam ettiğini bildirmişti.

Index.hr haber portalının bildirdiğine göre, muhalefet milletvekilleri bulundukları yerden ayağa kalkarak meclis başkanının bulunduğu alana yöneldiler.

Nikola Grmoja, kendi Facebook hesabında: “Most Partisi’nin girişimiyle muhalefet bir araya geldi. Şu an yolsuzluk ile mücadele stratejisi yerine zorla gündem maddeleri arasına sokulan HRT direktörünün seçimi konusunun tartışılması kasıtlı olarak engelleniyor. HDZ, bariz bir çıkar çatışması içinde olan bir kişiyi kamu hizmetinin başına getirmek istiyor. Bu sebeple kürsüye çıktık ve münazarayı durdurduk” ifadelerini paylaştı.

İlk söz alanlardan biri Most Partisi temsilcisi Nino Raspudić idi. Raspudić; “Bu süreç en başından beri yasadışıdır. İdare Mahkemesi’ne, HRT genel müdürünün seçimine yönelik kadro ilanı sebebiyle muhtemelen şikâyetler gelecektir. Zaten bu ilanın kendisi de tamamen yasadışıdır. Aday Šveb geçersiz belgeler göndermiştir. Denetleme Kurulu bu işi Parlamento Kuruluna bırakmamalıydı” dedi.

Bu içerik 14.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 82 kez okundu.