Muhalefet, Erdoğan’ın Kıbrıs iddialarına yanıt verilmesini talep ediyor

Resim
Yunanistan'ın ana muhalefet partisi salı günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’la ilgili son yorumlarını kınadı ve Atina’dan resmi bir yanıt istedi.
SYRIZA, Erdoğan’ın pazartesi günü yaptığı “belki de güneye itmiş olsaydık... artık güney ve kuzey olmayacaktı ve Kıbrıs tamamen bizim olacaktı” şeklindeki açıklamasını takiben yaptığı açıklamada “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Kıbrıs meselesiyle ilgili son açıklamalarını kesin bir dille kınamaktadır” dedi.
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın provokatif açıklamaları, Mitsotakis hükümetinin kayıtsızca ısrar ettiği Türk-Yunan ilişkilerindeki “olumlu iklimi” açıkça baltalamaktadır. Atina Deklarasyonu’nun imzalanmasından sadece üç ay sonra, Türkiye bir kez daha deklarasyonun ruhunu ve lafzını ihlal etmektedir. SYRIZA’nın açıklamasında, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile Erdoğan arasında aralık ayında ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla imzalanan ve bağlayıcılığı olmayan bir anlaşmaya atıfta bulunuldu.
Hükümete, Erdoğan’ın açıklamasına “bu tür kabul edilemez ve kışkırtıcı açıklamaların Yunan-Türk ve Avrupa-Türk ilişkilerine zarar verdiğini” açıkça ortaya koyacak “gerekli diplomatik eylemlerle” yanıt verilmesi çağrısında bulunuldu.
 
SYRIZA, Mitsotakis ve hükümetini Kıbrıs meselesini sistematik olarak küçümseyen ve Türk provokasyonlarına yanıt vermeyen “şeffaf olmayan” bir dış politika izlemekle suçlamaya devam etti.

Bu içerik 19.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.