Mostar'da Devlet Koalisyonu toplantısı yapıldı

Resim
Bosna Hersek Devlet Koalisyonu’nun temsilcileri 27 Şubat'ta Mostar'da bir toplantı düzenledi. Toplantı Hırvat HDZ BiH Partisi binasında gerçekleşti. Toplantıya Sırp Cumhuriyeti entitesinden Milorad Dodik, Zeljka Cvijanovic, Nenad Stevandic, Snjezana Novakovic Bursac ve Stasa Kosarac katılırken, Federasyon Bosna Hersek entitesinden Elmedin Konakovic, Denis Zvizdic, Aljosa Campara (NiP), Nermin Niksic, Nerin Dizdar (SDP), Predrag Kojović, Edin Forto ve Sabina Cudic (Nasa Stranka) katıldı.
Toplantının konusu Bosna Hersek'in AB ile müzakereleri başlatmak için önem taşıyan 3+1 öncelikleri, özellikle de Çıkar Çatışmalarının Önlenmesi Kanunu ve Mahkemeler Kanunu oldu. Frontex ile yapılan anlaşma ve Kara Para Aklamanın Önlenmesi Kanunu birkaç hafta önce Bosna Hersek Meclisi’nde kabul edildi.
Ayrıca toplantıda seçim sistemi ve siyasetçilerin üzerinde anlaşmaya varıldığı iddia edilen Bosna Hersek Merkez Seçim Komitesi'ndeki değişiklikler de görüşüldü. Önceki dönemde siyasetçilerin anlaşmaya varmadıkları konular, Sırp siyasetçisi Milorad Dodik'in Yüksek Mahkeme'nin Banja Luka'da olması yönündeki şartı ve Hırvat siyasetçisi Dragan Covic'in Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı üyelerinin Hırvat halkı arasından seçilmesi yönteminin değiştirilmesi yönündeki şartıydı.

 

Bu içerik 27.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.