Mitsotakis ve Netanyahu Kudüs’te görüştüler!

Resim
Yunanistan Başbakanı Mitsotakis ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu önceden planlanmamış bir şekilde Kudüs’te bir araya geldiler. Mitsotakis, Hamas tarafından gerçekleştirilen “terör saldırılarını” sert bir dille kınadı ve İsrail’in uluslararası hukuka uygun olarak kendini savunma hakkını vurguladı.
Mitsotakis, “Ben sadece bir müttefik olarak değil, gerçek bir dost olarak buraya geliyorum. Olanlar gerçekten korkunç,” diyerek Yunanistan’ın desteğini ifade etti. “İlk andan itibaren Yunanistan, uluslararası hukuka uygun olarak İsrail’in kendini savunma hakkını savundu ve destekledi. Hamas ile Filistin halkı arasında çok net bir ayrım yaptık. Sizlere destek olmaya devam edeceğiz ve umarım her şey büyük insani maliyetler olmadan gerçekleşir.” dedi.
Netanyahu ise Yunanistan ve Yunan halkının “bu karanlık vakitlerde” gösterdiği dayanışmayı takdir etti. “Bu, medeniyetin barbarlık karşısındaki bir savaşıdır. Biz medeniyetin yanındayız ve hepimiz Hamas’a karşı birleşmeliyiz” dedi.
Cumartesi günü Kahire Barış Zirvesi’nde İsrail-Hamas çatışmasını “azaltma” yolları bulmayı amaçlayan Mitsotakis, askeri bir müdahalenin gerçekçi bir siyasi çözümün yerine geçemeyeceğini ifade etti.
Bu içerik 23.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.