Mitsotakis’ten Erdoğan ile görüşme hakkında: Anlaşmazlıklar var olmaya devam etse de, işbirliği herkesin lehindedir. (YUNANİSTAN)


Resim

Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis NATO Zirvesi kapsamında Brüksel’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sonrasında sosyal medya hesabında Yunanca ve İngilizce yaptığı açıklamalarda, iki ülke arasında var olan anlaşmazlıklar devam etmesine rağmen ortak konularda işbirliğinin gerçekleşmesinin her iki tarafın lehine olacağını ve dolayısıyla diyaloğun önemli olduğunu belirtti.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunanistan Başbakanı ile görüşmesi sonrası Ankara ve Atina arasında arabuluculara gerek olmadığını ve Yunanistan Başbakanı ile diyalog kanallarının açık olması konusunda mutabakata vardıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ayrıca 2021 yılının Türk-Yunan ilişkileri açısından sakin bir yıl olacağı görüşünü de dile getirdi.

İki liderin Brüksel’deki görüşmesi öncesi Yunan hükümeti kaynakları görüşmenin gündemini olumlu bir ajandanın oluşturacağı yönünde bilgiler aktarmıştı. Görüşme sonrasına ilişkin olarak ise Yunan hükümeti kaynakları, 50 dakika süren görüşmede her ne kadar ciddi anlaşmazlıklar varlığını korusa da iki tarafın 2020 yılının gerginliklerini geride bırakma konusunda anlaştığını belirttiler.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/561399316/mitsotakis-gia-synantisi-me-erntogan-an-kai-oi-diafores-paramenoyn-i-synergasia-einai-pros-ofelos-olon/,

Erişim Tarihi:16.06.2021       Haber Yayın Tarihi:14.06.2021

Bu içerik 14.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 82 kez okundu.