Mitsotakis’ten Erdoğan’a mesaj -Macron’dan Atina’ya destek

Resim

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 12 Eylül Pazartesi günü Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis’i Elize Sarayı’nda kabul etti. Yaklaşık bir yıl önce iki ülke arasında imzalanan stratejik ortaklık ve işbirliği anlaşmasına atıf yapan iki lider karşılıklı destek konusunda bağlılıklarını bir kez daha yinelediler.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron “bu stratejik ortaklık ilişkisi Doğu Akdeniz’de hiçbir kargaşaya müsaade etmeyecektir” ve “Yunanistan’ın egemenliğini tamamıyla destekliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulunurken dış politika ve savunma politikalarında işbirliğinin günümüzdeki meydan okumalar karşısında daha önem kazandığının altını çizdi.
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis “birlikte daha güçlü” ifadesi ile Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin önemine dikkat çekti. Paris’ten Ankara’ya mesaj ileten Mitsotakis “Gece geleceklerini söyleyenleri, kimin haklı ve gerçek gücün kimin yanında olduğu görülen gün ışığında bekliyoruz” dedi.
Enerji konusu ana gündem maddesi olan görüşmede iki liderin Avrupa Birliği içerisinde ortak hareket gerektiren enerji fiyatları ve enerji kaynağı çeşitliliği konusunda hemfikir olduğu belirtildi.
Fransa Cumhurbaşkanı da Mitsotakis ile görüşmesinde ayrıca Fransa’da bu yaz yaşanan yangınların söndürülmesi çalışmalarına Yunanistan’ın katkısı için teşekkür etti ve iki lider doğal afetlere yönelik Avrupa Birliği içerisinde güçlendirilmiş bir mekanizmanın hayata geçirilmesi gerekliliğine vurgu yaptılar.
Görüşmede Ukrayna’daki mevcut durum, yasadışı göç gibi konular da görüşüldü.

Bu içerik 13.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 137 kez okundu.