Mitsotakis Patra’dan seslendi: İnsan tacirlerini ezdik - Sınırlarımızı korumaya devam edeceğiz

Resim

Seçim kampanyası çerçevesinde Patra şehrine giden Yeni Demokrasi Partisi (YDP) lideri Kyriakos Mitsotakis vatandaşlara hitap ederek partisine oy istedi. Mitsotakis: “Önümüzdeki Pazar günü yapılacak seçimlerde yüzdemizi daha da artıralım ki ilerleme ve gurur dolu bir Yunanistan için kolları sıvayıp çalışabilelim” ve “Başardığımız şey tesadüf değildi. Bu sandıkta, bölünme ve siyahlık döngüsü sona erdi ve birlik ve iyimserlik döngüsü başladı” dedi.
Mitsotakis önümüzdeki dört yıl için önemli bir önceliğin Ulusal Sağlık Sisteminin iyileştirilmesi olacağını da ekledi. Özel sektörle ortaklıklar kurulacağını ancak sigortalılara ücretsiz sağlık hizmeti sağlanacağını da vurguladı.
Konuşmasının devamında ise Silahlı Kuvvetlerin güçlendirilmesinin ve milli meselelerde sağlam bir politika izlenmesinin önemine değindi ve: “Yunanistan, AB sınırları da olan sınırlarını korumaya devam edecektir” dedi.
Ayrıca “Mülteci meselesinde katı ama adil bir politika izledik ve bu politika, ulusal güvenlik boyutunun yanı sıra, aynı zamanda son derece insani bir politikadır... Politikamızla esasen insan tacirlerini ezdik ve bu politikayı önümüzdeki dört yıl boyunca sürdüreceğiz ve aynı zamanda göç ve mülteci meselesinin yönetiminde Avrupa dayanışması için AB’de mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Kyriakos Mitsotakis konuşmasını şöyle tamamladı: “Sizlerden bu son büyük çabayı birlikte göstermenizi istiyorum. Hiçbir potansiyel oyun boşa gitmesine izin vermeyelim. Aleksis Tsipras ile hemfikir olduğum bir konu varsa o da evet, bu seçimde hayatlarımız için oy kullanacağımızdır”.

Bu içerik 19.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 25 kez okundu.