Mitsotakis Libya için konuştu: “Hayat kurtarmak için hayatını kaybedenlerin yasını tutmak iki kat acı verici”

Resim
Başbakan yayınladığı mesajda, devletin Libya’da trajik bir trafik kazası sonrasında hayatını kaybeden beş Yunanlının ailelerinin yanında olacağını belirtti.
Başbakan Kiriakos Mitsotakis, “hayat kurtarmak için hayatını kaybedenlerin yasını tutmak iki kat daha acı vericidir. Aynı zamanda, başka insanların acılarını hafifletmek isteyen, ülkemizi de vuran doğal afetin ardından yardım etmek üzere Libya’ya giden Silahlı Kuvvetler mensuplarının sağlığı için de endişeleniyoruz” dedi. 
Ayrıca Mitsotakis, “trajik bir kaza sonucu maalesef Yunan delegasyonunun 5 üyesinin yasını tutuyoruz. Bu insani yardım ve uluslararası dayanışma gibi asil bir görevi yerine getirirken, yaşanan ise bir dram. Tüm ülke yas tutuyor. Aklım hayatını kaybedenlerin aileleri ve 10 yaralımızla birlikte. Devlet onların yanında olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklandığı üzere, göreve katılan üç Silahlı Kuvvetler mensubu ve iki sivil tercümandan oluşan beş cenazenin C-27 uçağı ile Yunanistan’a nakledildiği belirtildi.
Aynı zamanda Libya’dan yaralıları taşıyan C-130 uçağı pazartesi sabahı Elefsina havaalanına iniş yaptı. Yaralılar 115. Savaş Kanadına ait ambulanslarla Atina’daki hastanelere nakledildi.
Milli Savunma Bakanı Silahlı Kuvvetler için üç günlük yas ilan etme kararı aldı.

Bu içerik 18.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.