Mitsotakis’in Jourová ile görüşmesi: Yunanistan Avrupa değerlerini savunmaya kararlı

Resim
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis, Maksimos Sarayı’nda Avrupa Değerler ve Şeffaflık Komisyonu Başkan Yardımcısı Věra Jourová ile bir araya geldi. Görüşme süresince Başbakan, Yunanistan’ın ulusal ve uluslararası düzeyde Avrupa’nın değerlerini savunma kararlılığının ve Avrupa Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu ile yakın işbirliğinin altını çizdi.

Mitsotakis ayrıca, Yunanistan'ın Rus işgaline karşı Ukrayna'nın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdiği desteğin devam ettiğini yineledi. Başbakan, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı’na, hükümetin, güvenlik hizmetlerinin işleyişi üzerinde ek denetlemeler oluşturma girişimleri hakkında bilgi verdi.

Kiriakos Mitsotakis, Avrupa Birliği’ndeki kitle iletişim araçlarının özgürlüğünü ve çoğulculuğunu korumak için Avrupa Komisyonu’nun önerdiği yeni kurallar serisi olan Avrupa Basın Özgürlüğü Yasası'nı da memnuniyetle karşıladı. Tek bir kanun çerçevesinde oluşturulmasının her üye devlette çoğulculuk seviyesi için en güvenli ve en objektif ölçüt olacağını vurguladı.

Ayrıca Jourová’ya Basın Özgürlüğü Yasası’nın hükümlerinin birçoğunun zaten hem Yunan mevzuatının bir parçası olduğunu, hem de “Basılı ve Elektronik Basında Tanıtım ve Şeffaflığın Güçlendirilmesi” yasa tasarısına dâhil olduğunu bildirdi.

Toplantıda hükümet tarafından Devlet Bakanı Giorgos Gerapetritis ile Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou da yer aldı.

Bu içerik 29.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 47 kez okundu.