Mitsotakis Himara’dan seslendi: “Soydaşların tüm haklarına saygı göstermek Arnavutluk’un görevidir”

Resim

Arnavutluk’un Himara şehrinde Arnavutluk’taki Yunan azınlığı ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Himara’yi ziyaret eden ilk Yunan Başbakanı olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Mitsotakis burada Yunan azınlığa hitaben gerçekleştirdiği konuşmasında: “Ben, Arnavutluk’un milli azınlığı olarak haklı taleplerinizin istikrarlı bir destekçisiyim. Sizler Yunanistan ile Arnavutluk arasında dostluk köprüsüsünüz” dedi.

Yunanistan Başbakanı konuşmasının devamında: “Arnavutluk’un Avrupa sürecinin destekçisiyim ve destekçisi olarak kalacağım. Kendinizi tanımlama, kendi dilinizi kullanma ve mülkiyet haklarınız konularında Arnavutluk’un size tamamıyla saygı göstermesi gerekmektedir. İşbirliği çerçevesinde tüm bunlar çözülecektir, size bunu şahsen garanti ediyorum” dedi.

Himara’dan sonra Arnavutluk’un Avlonya iline bağlı Livadja köyünü de ziyaret eden Mitsotakis “Lefteris Stalios” lisesinin bahçesinde Yunan azınlık mensupları ile bir araya geldi. Yunanistan Başbakanı burada gerçekleştirdiği konuşmasında ise Arnavutluk ile Münhasır Ekonomik Bölge sınırının belirlenmesine ilişkin mutabakatın imzalanması konusunda iyimser olduğunu açıkladı.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/562198108/mitsotakis-apo-cheimarra-ypochreosi-tis-alvanias-na-sevetai-pliros-ta-dikaiomata-ton-omogenon/ (Erişim tarihi, 23.12.2022).

Bu içerik 23.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.