Mitsotakis Biden ile ne konuşacak? Beyaz Saray’ın ajandasındaki tüm konular

ResimYunanistan Başbakanı Mitsotakis’in 16 Mayıs’ta ABD Başkanı Biden ile Beyaz Saray’da görüşme gerçekleştireceğinin resmi olarak açıklanmasının ardından Mitsotakis’in ABD ziyareti planlamaları hız kazandı.

Yunanistan Hükümeti öncelikli olarak iki liderin görüşmesinde Yunanistan’ın değerli bir müttefik olduğunun vurgulanmasını hedeflerken Mitsotakis ve Biden görüşmesinin gündeminde Ukrayna’daki gelişmeler, Rusya’ya yönelik yaptırımlar, Yunanistan-ABD iş birliğinin derinleştirilmesi ve enerji güvenliği gibi güncel küresel sınamalara karşı mücadele gibi konuların yer alması bekleniyor. Ayrıca iki ülke arasında imzalanan savunma anlaşması çerçevesinde Suda ve Dedeağaç’ta artan ABD varlığı savunma ve güvenlik konuları da ele alınacak.

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis birkaç gün önce ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, İsrail ve ABD’nin enerji ve ekonomik iş birliği alanlarını içerecek bir toplantının yapılması konusunda da mutabık kalmıştı.

Yunan Hükümeti kaynaklarına göre Mitsotakis’in ABD ziyareti kapsamında ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nin ortak toplantısında ve Boston College’de birer konuşma yapması, Chicago’da Rum diasporası ile bir araya gelmesi de yer alıyor.

Bu içerik 27.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 190 kez okundu.