Mitsotakis: NATO’da müttefikimiz olan ülkeden tehdit edilmemiz kabul edilemez

ResimYunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová ile Atina’da gerçekleştirdiği görüşmede Türkiye’ye mesaj gönderdi. Mitsotakis Türkiye ile gerginleşen ilişkilere yönelik olarak Yunanistan’ın daimî pozisyonun Uluslararası Hukuk, Uluslararası Deniz Hukuku ve iyi komşuluk ilişkilerine dayalı diyalog olduğunu belirtti. Yunanistan Başbakanı aynı zamanda NATO’da müttefik olan bir ülkeden Yunanistan’ın egemenliğinin sorgulanmasının kabul edilemez olduğunu da ekledi.

Mitsotakis ile Yunanistan’a ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová’nın görüşmesinde ayrıca ikili ilişkiler, uluslararası, bölgesel ve Avrupa merkezli gelişmeler ele alındı. İki lider özellikle enerji ve yeşil enerjiye geçiş konularını da görüştü.

Bu bağlamda Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis Yunanistan’ın Balkanlar ve Avrupa’ya enerji naklinde kilit ve giriş ülkesi olma yolunda geliştirdiği çalışmalar ve altyapılar hakkında bilgi verdi. Yunanistan’ın enerji nakli çalışmalarında Afrika’dan “yeşil” elektrik enerjisi aktarımı konusunda da bilgilendirmede bulundu. Mitsotakis son olarak Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Čaputová’ya Slovakya’nın Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler Barış Gücü’ne (UNFICYP) katkısı nedeniyle teşekkür etti.

Bu içerik 06.09.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.