Mitsotakis: Hükümet kurma görevi ile ne yapacağımı seçim sonucu belirleyecektir

ResimYunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis 21 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimlere ilişkin olarak Yunan Ant1 televizyon kanalında değerlendirmelerde bulundu. Mitsotakis, hükümet kurma görevi ile ne yapacağını seçim sonucunun belirleyeceğini söyledi.
Kendi partisi Yeni Demokrasi Partisi (YDP) ve muhalefette olan PASOK partisi arasındaki farklılıklara değinen Mitsotakis, PASOK lideri Androulakis’in kendisini Başbakan olarak istemediği sözlerini hatırlattı. Hatta Androulakis’in PASOK lideri olarak seçilmesinin ardından kendisi ile görüşme talebinde bulunmasına rağmen, Androulakis’in bunu kabul etmediğini de söyledi.
Merkez sağın sağında yer alan gelişmeler hakkında da konuşan Yunanistan Başbakanı, Altın Şafak ve Kasidiaris’in kurduğu yapının seçimlerde yer almasını engellediklerini söyledi ve bunları “katiller” olarak tanımladı.
Konuşmasının devamında Türkiye ile ilgili mesajlar veren Yunanistan Başbakanı, Türkiye’deki seçimler sonucunda Türk halkının tercihine saygı duyacağına ve seçimler sonrası kim kazanırsa kazansın iş birliğine hazır olduğunu belirtti.
Ana muhalefet lideri Aleksis Tsipras ile televizyonda karşı karşıya gelme sorusuna ilişkin cevabında Mitsotakis, 21 Mayıs’taki seçimlerin “basit çoğunluk” sistemine gerçekleşeceğine değinerek, Aleksis Tsipras ile televizyonda böyle bir karşılaşmanın bir sonraki seçimler öncesi mümkün olabileceğini dedi.

Bu içerik 08.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.