Mitsotakis: Erdoğan ulusal egemenlik konularını bana hiçbir zaman açmadı

Resim
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, yurt dışında yaşayan Yunan vatandaşlarının oylarıyla ilgili yasa tasarısı üzerine yaptığı ikinci konuşmanın sonunda Meclis kürsüsünden Nikos Androulakis’e hükümetin dış politikasıyla ilgili bir yanıt verdi.
Başbakan ilk olarak “dış politika ile ilgili konularda parlamento denetimi düzeyinde her türlü tartışmaya açık olduğum kesindir. Tıpkı her türlü özel bilgilendirmeye her zaman açık olduğum gibi” dedi.
“Ve şimdi Bay Androulakis sizi davet ediyorum, isterseniz gelin görüşelim. Aynısı tüm siyasi liderler için geçerlidir, bunu geçmişte de yaptım, tarafımca özel bilgilendirmelerde bulundum ve aynı şey SYRIZA’nın yeni başkanı seçildiğinde onun için de geçerli olacak” diye devam etti.
Mitsotakis, “Ancak, medya tarafından yanlış yorumlanan bir hususu Parlamento kürsüsünden açıklığa kavuşturmak istiyorum” dedi. “Yaptığım görüşmede Sayın Erdoğan hiçbir zaman ulusal egemenlikle ilgili konuları gündeme getirmedi. Ve eğer bu konuları gündeme getirmiş olsaydı alacağı cevap da bilinirdi” şeklinde konuştu.
Kyriakos Mitsotakis son olarak, daha önce Kıbrıs sorununa yapılan bir göndermeye atıfta bulunarak, “demokrasinin restorasyonunun maalesef Helenizm’i hala rahatsız eden Kıbrıs trajedisinin tetiklenmesine neden olduğunu unutmamamız gerekiyor” dedi ve yeni seçilen Başbakan olarak ilk resmi ziyaretini çarşamba günü Güney Kıbrıs’a yapacağını bildirdi.
Hatta PASOK Başkanı’na hitaben, “Sayın Androulakis, Avrupa-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesini Doğu Akdeniz’deki istikrar ve ülkemizin egemenlik ve egemenlik haklarının korunmasıyla ilişkilendiren Avrupa Konseyi kararlarını güvence altına almayı başaranın hükümetimiz olduğunu unutmamalıyız” diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Bu içerik 24.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 31 kez okundu.