Mitsotakis: Demiryollarının yeniden yapılandırılması kişisel meselem

Resim

Başbakan Kyriakos Mitsotakis, tren şirketi temsilcilerine, ülkenin demiryollarının yeniden yapılandırılmasının "yalnızca Yunan toplumunun bir talebi olmadığını, aynı zamanda artık onun için kişisel bir mesele olduğunu" söyledi.

Hellenic Demiryolları (OSE) ve demiryolu altyapı şirketi ERGOSE'nin yanı sıra özel, İtalyan sermayeli operatör Hellenic Train'in temsilcileriyle demiryollarının yeniden çalıştırılmasına ilişkin yaptığı toplantının açılışında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda yeniden açılış programı, ek güvenlik önlemleri, sinyalizasyon ve uzaktan kontrol sözleşmesinin uygulanması için katı bir zaman çizelgesi, altyapının kapsamlı denetimi ve OSE ve ERGOSE'deki personel seviyelerinin güçlendirilmesinin ele alındığı anlaşılmaktadır.

Felaket nedeniyle bir önceki Ulaştırma Bakanı istifasının ardından altyapı ve ulaştırma portföyünün sorumluluğunu devralan Devlet Bakanı Giorgos Gerapetritis'in salı günü ilerleyen saatlerde başka duyurular yapması bekleniyor.

Daha önce bir televizyon röportajında, hükümet sözcüsü Giannis Oikonomou, Başbakan’ın ülke demiryollarındaki düzensizlikten haberdar edilmediğini söylemişti.

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/news/1206688/mitsotakis-restructuring-of-railways-a-personal-matter/ (Erişim tarihi, 15.03.2023)

Bu içerik 14.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 99 kez okundu.