Mitsotakis: Adil göç politikası sınırların olmaması değil, kuralların olması anlamına gelir

Resim
“Göç’ün Ortak Meydan Okumasına Yönelik Avrupa Çözümleri” başlıklı etkinliğe katılan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis: “Adil bir göç politikası sınırların açık olması ya da hiç olmaması değil, kurallar anlamına gelir. Mülteci krizinin araçsallaştırılmasına karşı 2020 yılında riayet ettiğimiz kurallar da bunlardır” dedi.

Yunanistan için sınırlarının korunmasının pazarlık konusu olamayacağını vurgulayan Mitsotakis, “trajediler bile uydurmaktan çekinmeden” Yunanistan’ı karalamaya çalışanlara karşı konuştu. Bu kişilerin kaçakçıların planlarına hizmet ettiklerini ifade ederek, Yunanistan’ın mülteci meselesinin araçsallaştırılmasına karşı 2020 yılında uyguladığı kuralları bugün de uyguladığını belirtti. Mitsotakis, 2023 yılında yasadışı göçmen akışının önceki yıllara göre çok daha az olduğunu ve hükümetin sorunu diğer Avrupa ülkelerinden çok daha iyi yönettiğini de belirtti.

Yunanistan’ın yasadışı göçmen güzergahında genellikle bir mola yeri olduğunu ve göçmenlerin nihai varış noktasının kuzey Avrupa ülkeleri olduğunu söyleyen Yunanistan Başbakanı ülkesinin Avrupa’nın doğusundaki kara ve deniz sınırlarını korumadaki rolünü vurguladı.

Göçmenler konusunda Yunan toplumuna da mesajlar veren Mitsotakis: “Yunanistan’da entegrasyon kelimesinden korkmamalıyız, biz açık bir toplumuz. Yunan toplumuna entegre olmak isteyen insanlardan korkacak hiçbir şeyimiz olmadığını geçmişte kanıtladık. Büyük başarı gösteren ikinci nesil ekonomik göçmen örneklerimiz var” dedi.

Yunanistan Başbakanı Yunanistan’ın bu koşulları bir Avrupa misyonuna hizmet etmek, tarihin dalgalarının zaman içinde seyahat edilen gemiyi tehdit etmemesi gerektiğini kanıtlamak için seçtiğine işaret ederek sözlerini tamamladı.

Bu içerik 08.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.