Milorad Dodik Bosna Hersek devletine yönelik eylem planını açıkladı, yargıçları Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi'nden ayrılmaya çağırdı

Resim
Sırp Cumhuriyeti entitesinin iktidarını oluşturan SNSD Partisi ve etrafında toplanan partiler, Sırp Cumhuriyeti entitesinden gelen partilerin Eylem Planı'nı imzaladılar. Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti entitesinin Başkanı Milorad Dodik, düzenlediği basın toplantısında imzalanan planı açıkladı.
Sırp Cumhuriyeti entitesindeki siyasi partilerin “Eylem Planı”, birkaç gün önce Dodik'in düzenlendiği toplantıya gelen siyasi partiler tarafından imzalandı.
Ancak Sırp Demokrat Partisi, devlet mülkiyeti sorununu hedef almadığı için belgeyi imzalamaktan vazgeçti ve imzalamak istemedi.
Dodik, "Bu faaliyet planı, Dayton Anlaşması'na ve Bosna Hersek Anayasası'na ve bununla elde ettiğimiz haklarımıza saygıyı korumaktadır. Bu plan ile Sırp Cumhuriyeti entitesi, daha önce sahip olduğu yetkilerini tesis etme sürecine giriyor" dedi.
Ayrıca Sırp Cumhuriyeti entitesi Ulusal Meclisi'nin Çarşamba günü düzenleyeceği oturumda, Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi'nin Sırp yargıçlarını istifaya davet etme konusunda karar vermesi kararlaştırıldı.

Bu içerik 25.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 46 kez okundu.