Milletvekilleri Denkov Kabinesi hakkında ikinci gensoru önergesini görüşecek

Resim
Ulusal Meclis’in internet sitesinde yayınlanan taslak programa göre, Denkov kabinesine karşı verilen ikinci gensoru önergesinin görüşülmesi çarşamba günü Parlamento’nun ilk gündem maddesi olacak. 
Önergenin görüşülmesi geçen hafta Meclis Başkanı Rosen Zhelyazkov tarafından 15 Kasım gününe planlanmıştı. Ulusal Meclis’in iç tüzüğüne göre oylama, tartışmaların bitiminden en geç 24 saat sonra yapılabilecek.
Başbakan Nikolay Denkov Hükümeti’ne yönelik güvensizlik oylamasının karar taslağı 8 Kasım’da BSP, Vazrazhdane, ve “Böyle Bir Halk Var!” tarafından sunulmuştu. Kabinenin istifasının istenmesinin nedeni hükümetin ülkenin ulusal güvenliğinin ve savunmasının sağlanmasında yetersiz kaldığına yönelik iddialar.
GERB-UDF ve Hak ve Özgürlükler Hareketi daha önce yaptıkları açıklamalarda bu önergeyi desteklemeyeceklerini açıklamışlardı. Önergenin GERB-UDF ve HÖH olmadan Parlamento’dan geçmesi beklenmiyor.
Denkov kabinesine yönelik ilk gensoru önergesi 13 Ekim’de Parlamento’nun olağanüstü oturumunda reddedilmişti. Önerge Bulgaristan BSP, Vazrazhdane, “Böyle Bir Halk Var!” ve bağımsız milletvekili Radostin Vassilev’den oluşan 72 milletvekili tarafından “Hükümetin enerji sektöründeki başarısızlığı nedeniyle” verilmişti.

Bu içerik 15.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 27 kez okundu.