Milanović, “Ne Rusya’nın ne de Ukrayna’nın tarafındayım, ben Hırvatistan’ın tarafındayım.”

Resim

Eski Rusya başbakanı, şu an ise Ulusal Güvenlik Konseyi başkan yardımcısı ve Putin'in yardımcısı olan Dmitry Medvedev, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović'in Kiev'den yapılacak bir misillemeyle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu.
Bu uyarılar hakkında konuşan Milanović ise, “Ben Rusya'nın tarafında değilim, Medvedev'i tanımıyorum bile. Medvedev ile Ukrayna'daki bazı deliler ya da Rusya'daki deliler arasında durmak mı? Bu, benim dünyam değil. Ben, Hırvatistan'ın tarafındayım. Hırvat halkı için mümkün olduğunca çok şey yapmaya çalışıyorum” dedi.
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanović, bir süredir kamuoyunda yer alan Rus yanlısı olduğu yönündeki açıklamaları reddederek kendisine Rus ajanı diyen Başbakan Andrej Plenkovic'e yönelik eleştirilerini sürdürdü. Milanović,  “Bize aptalmışız, üçüncü sınıf bir ulusmuşuz gibi davranıyorlar. Plenković ise tüm bunları sadece benimle hesaplaşabilmek için destekliyor ve bu da en korkunç şey.” dedi.

Kaynak: https://www.vecernji.hr/vijesti/milanovic-o-medvedevu-necu-stajati-izmedu-ludaka-u-rusiji-i-ukrajini-ja-sam-za-hrvatsku-1583603  (Erişim tarihi, 04.05.2022)

Bu içerik 03.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.