Mijatovic: Bugünden itibaren koalisyon sekiz değil, yedi partiden oluşuyor. Yarından itibaren ise BH Federasyon entitesi hükümetinin acilen kurulması için çalışmalara başlayacağız

ResimBosna Hersek Sosyal Demokratlar Partisi (SDP) Başkan Yardımcısı Vojin Mijatovic, söz konusu partinin cumhurbaşkanlığının bugünkü toplantısından sonra, SDP’nin koalisyon projesine yönelik değerlendirmede bulundu.

Mijatovic, SDP Genel Başkanı Nermin Niksic'in, sekiz partinin toplantının ardından yarın bir açıklama yapacağını duyurdu ve SDP'nin bugün (30.01.2023) cumhurbaşkanlığı çerçevesinde genişletilmiş bir kurul düzenlediğini söyledi.

Mijatovic, "İlk karar çerçevesinde, başta Una-Sana Kantonu, Saraybosna Kantonu ve Tuzla Kantonu olmak üzere tüm siyasi partilerle kantonların hükümeti kurma müzakerelerine başlama talimatı verdik. Parti başkanlığının ikinci kararı ise SDP’nin yarından itibaren acilen Bosna Hersek Federasyonu entitesi hükümetinin kurulmasına başlayacağı yönündedir" dedi. Aynı zamanda Mijatovic "sadece Bosna Hersek devlet sisteminin işleyişi için gerekli olan kurumlara atamaları destekleyeceğiz. Bize göre, bugünden itibaren sekiz değil yedi parti koalisyonu var" dedi.

 

Bu içerik 30.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 36 kez okundu.