Midilli’den Mitsotakis: Türkiye ile yakınlaşma politikasının adalar için somut ekonomik gelişim sonuçları bulunuyor

Midilli adasına ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, mart ayı sonu itibarıyla Türkiye’den gelen ziyaretçilere sınır kapısında vize verilmesinin pilot olarak uygulandığı Midilli limanını ziyaret etti. Midilli limanına gelen Türk turistlerle de konuşma fırsatı bulan Mitsotakis, Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis ile birlikte vize verilme işleminin gerçekleştirildiği yenilenmiş tesisler gezerek programın gidişatı hakkında da bilgi edindi.

Resim

Midilli ziyareti çerçevesinde bir konuşma gerçekleştiren Yunanistan Başbakanı yasadışı göç ve Türk-Yunan ilişkileri hakkında da açıklamalarda bulundu. Midilli sakinlerine yönelik konuşan Mitsotakis: “Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin iyileşmesinin günlük hayatınız açısından somut sonuçları bulunmaktadır. Sizler, Türkiye ile barış ve huzur içinde bir arada yaşamak isteyen ve yaşamamızı isteyen en önemli insanlarsınız. Göç akınlarında ve yasadışı göçte azalma, öte yandan madalyonun diğer yüzü olan yasal ziyaretlerdeki artış, Yunanistan ve Türkiye arasındaki bu yakınlaşma politikasının Midilli ve Doğu Ege’deki tüm adalar için önemli bir ekonomik kalkınma getirisi sağlayarak gerçek sonuçları olan somut bir kanıttır diyebilirim” dedi.

Mitsotakis Midilli ziyareti kapsamında ayrıca kapıda vize uygulamasını kullanan ziyaretçiler için halihazırda faaliyet gösteren ya da gösterecek olan 14 limanda yapılan hazırlıklar hakkında da bilgilendirildi. Bilindiği üzere anılan uygulama ile kontrol için bekleme süresi yolcu başına 15 dakikadan uzun sürmemekte.

Son olarak Yunanistan Başbakanı Yunan Sahil Güvenlik mensuplarıyla görüştü ve Midilli’ye yönelik yasadışı göç akışındaki önemli azalma hakkında bilgi aldı.

Kaynak: https://www.kathimerini.gr/politics/562988806/mitsotakis-apo-lesvo-i-politiki-proseggisis-me-tin-toyrkia-echei-apta-apotelesmata-oikonomikis-anaptyxis-gia-ta-nisia/ (Erişim tarihi: 20.04.2024).

Bu içerik 19.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.