Miçotakis Vonitsa'daki çiftçi bloğunda: Ne garson olacaksınız, ne de Almanya’ya gideceksiniz

Resim

Kyriakos Mitsotakis, SKAI ile yaptığı görüşmenin ve çiftçilere 10 bin avroya kadar ilk yardım tedbirinin alınmasından bir gün sonra Vonitsa’da çiftçilerin taleplerini dinleyerek ne garson olacaklarını ne de Almanya’ya göç edeceklerini söyledi. “Benim için birincil sektörün desteklenmesi birinci siyasi önceliktir. Sorunları ilk elden biliyorum. Bu zorlu dört yıl boyunca hükümet, ELGA’nın desteğiyle, gübre ve hayvan yeminde KDV indirimi ile 1 milyar euro tazminatla çiftçinin ikide birinin yanında oldu.

Hem ulusal hem de Avrupa düzeyinde neyi daha iyi yapabileceğimizi görmeye her zaman açığız. Trafik ve mazot maliyetleriyle ilgili öne çıkan sorunları mümkün olduğu ölçüde biliyoruz; çünkü mali imkânlar sınırsız değil” dedi. Vonitsa’dan karakteristik olarak abluka altındaki tüm çiftçilere hitap etti.

Çiftçi temsilcisi başbakana hitaben hükümetten birincil sektörü destekleyecek tedbirler talep etti. Diğer şeylerin yanı sıra, ürünler için minimum fiyatları belirlemesini, ELGA yönetmeliğini değiştirmesini, üretim maliyetlerini düşürmesini ve kırsalda altyapı projeleri oluşturmasını istedi. Karakteristik bir şekilde, “Hayatta kalma mücadelesi veriyoruz, birincil sektörü olmayan ülkeye ülke denemez” dedi.

Çiftçi temsilcisi, Kyriakos Mitsotakis’e ayrıntılı olarak şunları söyledi:

“Hayatta kalma talepleri de tarafınıza kaydedildi, tüm çiftçi topluluğu kargaşa içinde. Hepimizi, özellikle de biz çiftçileri çatlatan doğruluk meselesi, çünkü bir ürünün anında tüketilmek üzere tarladan ne kadar çıktığını on kat daha fazla anlıyoruz. Taleplerimizin tamamı üretim maliyetiyle alakalı ki bu çok büyük. Birkaç yıldır talep ettiğimiz gibi vergisiz tarım yağı mevcut değil. Araç ve gereçler çok pahalıdır. Ve ürünlerimizde özellikle hayvancılık alanı olan bu bölgede sütte azalmalar yaşıyoruz. Yani anlıyoruz ki, ülkemiz süt üretmeyince ve süt endüstrisi süt fiyatlarını düşürünce bir şeyler oluyor. Acilen hükümetten birincil sektöre daha fazla destek vermesini istiyoruz.”

Kaynak: https://eleftherostypos.gr/politiki/mitsotakis-se-bloko-agroton-sti-vonitsa-oute-gkarsonia-tha-ginete-oute-tha-fygete-sti-germania (Erişim tarihi, 31.01.2024)

Bu içerik 31.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.