Miçotakis ve Prens El Suud Yunanistan ve Suudi Arabistan arasında Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin yasallaşması konusunda anlaştı

Yunanistan Başbakanı, Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile yaptığı görüşmede 2022 yılının ilk ayında bir araya gelecek olan Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin yasallaşması konusunda mutabakata vardı. Görüşmede ayrıca yeni kurulan Yunanistan-Suudi Arabistan İş Konseyi’nin önemi de vurgulandı.

Resim

İki liderin görüşmesi sırasında yatırım, enerji, turizm ve savunma gibi alanlarda ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi gibi konular da ele alındı. Yunanistan Başbakanı Suudi Arabistan Krallığı’nın özellikle Körfez bölgesindeki istikrarlı ve önemli rolüne dikkat çekti. Öte yandan Miçotakis, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüşmesinde Türkiye’nin bölgedeki tutumuna değinerek Yunanistan’ın uluslararası hukuk ve egemenlik hakları çerçevesinde diyaloğa açık olduğunu belirtti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi ise Krallığı’nın savunmasının güçlenmesi için Yunanistan tarafından temin edilen Patriot füzeleri için teşekkürlerini ifade etti.
 

Bu içerik 27.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.