Miçotakis ve Erdoğan görüşmesi Atina’ya taşındı

Resim
Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis pazartesi günü yaptığı açıklamada Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas’a destek yorumlarına kesinlikle katılmadığını belirtti. Ancak yine aynı açıklamanın devamında bu durumun ilişkileri geliştirmek ve görüşmelere devam etmemek için bir neden olmadığını belirtti. 7 Aralık’ta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Miçotakis’in Selanik yerine Atina’da bir araya geleceği açıklandı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Yunanistan-Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kapsamında gerçekleştirilecek olan görüşmenin yerinin değiştirilmesi konusunda her iki taraf da mutabık kaldı. Kathimerini’ye göre bunun nedeni “organizasyonel”.
7 Aralık’taki toplantının iki komşu ülke arasındaki ilişkilerde son dönemde yaşanan yumuşamanın üzerine inşa edilmesi bekleniyor. Türkiye ile ikili ilişkilerin normalleşmesi için bir yol haritası üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine yapılacak görüşmede olumlu bir gündem üzerinde tartışılması bekleniyor.
Toplantı, Yunanistan ve Türkiye arasında üç yılı aşkın bir aradan sonra pazartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen Güven Artırıcı Önlemler (GAÖ) görüşmelerinin yeniden başlamasının ardından gerçekleşecek. Atina bu görüşmede Ankara’yı Yunanistan’a yönelik tutumunun son derece verimsiz olduğuna ikna etti.

Bu içerik 15.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 102 kez okundu.