Miçotakis Türkiye ile ‘yol haritası’ öngörüyor

Resim
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin güneyinde yaşanan deprem sonrasında atılan iyi niyetli adımların ardından iki ülke arasında yumuşayan ilişkileri değerlendirdi. Yunanistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerdeki yeni olumlu atmosferin, kendisi ve Türkiye Cumhurbaşkanı tarafından “her iki halkın da yararına olacak bazı önemli adımlar atmak” üzere geliştirilebileceğini umduğunu söyledi.
Litvanya’daki NATO zirvesinin başlangıcında yaptığı açıklamada “Yeni ve güçlü bir halk yetkisine sahip iki lider, Türkiye ile aramızdaki tek fark olan kıta sahanlığı ve MEB'in (Münhasır Ekonomik Bölge) sınırlandırılması konusunun çözümüne götürecek bir yol haritası üzerinde anlaşabilirler” dedi.
İsveç'in NATO,’ya katılımına ilişkin anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını yineledi.
Öte yandan hükümet kaynakları, Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmeden sadece birkaç saat önce Türkiye ile Batı arasındaki yakınlaşmayı olumlu karşıladı.
Ankara’ya vaat edilen F-16 savaş uçaklarıyla ilgili olarak kaynaklar, dört yıl önce Yunanistan’ın hiçbir koşul olmaksızın 100 adet beşinci nesil F-35 savaş uçağı alacağını, oysa şimdi F-16 savaş uçaklarının yenilenmesi ve tedariki için ABD Kongresi tarafından dayatılan koşullara tabi olduğunu kaydetti.

Bu içerik 12.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.