Miçotakis’ten Zelenski’ye: Her türlü yasadışı işgal oldubittisine karşıyız

Resim

Kyriakos Miçotakis ve Vladimir Zelenski, Yunanistan Başbakanlık ofisindeki görüşmelerinin ardından basına ortak açıklamalarda bulundular.
Miçotakis, “Rusya’nın Ukrayna’nın bazı bölgelerini yasadışı ilhakını tanımamızın mümkünatı yok” dedi.
“Bizim için sizin yanınızda yer almak bir ilke meselesidir” diyen Kyriakos Miçotakis, ülke olarak uluslararası hukukun her türlü ihlaline ve her türlü yasadışı işgal oldubittisine karşı olduklarını, ifade ederek “Kıbrıs’ta da benzer bir yara hala kanıyor” dedi.
“Bu, uzun süredir devam eden Yunan çıkarlarıyla uyumlu bir pozisyondur” diyen Başbakan, “ülkemiz geçmişte de zaman zaman tarih dışı revizyonizm ve saldırgan otoriterlik tezahürleriyle karşı karşıya kalmıştır” diye ekledi. Başbakan ayrıca Ukraynalıların yanında olduklarına değinerek iki halkın köklü tarihi bağlarla birbirine bağlı olduklarını söyledi.
Ülkesinin ayrıca Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılımını desteklediğini belirten Kyriakos Miçotakis, Yunanistan’ın Ukrayna’nın, özellikle de Odessa’nın yeniden inşasında yer alacağını yineledi ve sözlerini Nikos Kazantzakis’ten alıntı yaparak tamamladı: “Kazanırsak ya da kaybedersek diye sormaya tenezzül etme, savaş”.
“Yunanistan’a işbirliği için çok teşekkür ederiz” diyen Ukrayna Devlet Başkanı, “F16 pilotlarının eğitimi için” ve ayrıca “tahıl koridorunun istikrarı için Yunanistan’ın yardımına ihtiyacımız var” şeklinde sözlerine devam etti.
Miçotakis’in Odessa’yı yeniden inşa etme sözüne de atıfta bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yunanistan’a teşekkürler, çok yaşa Ukrayna”.
 
Bu içerik 21.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.