Miçotakis İtalyan, İspanyol ve Portekizli mevkidaşlarıyla görüşecek

İtalyan hükümeti Salı günü yaptığı açıklamada, İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan başbakanlarının Avrupa Birliği liderlerinin olağan zirvesi öncesinde Cuma günü Roma'da bir araya geleceğini söyledi. Bu açıklamaya ek olarak Yunan hükümetinden bir kaynak, Roma toplantısında enerji meselelerinin ele alınacağını belirtti.

Resim

İspanya'dan Pedro Sanchez ve Portekiz'den Antonio Costa’nın İtalya Başbakanı Mario Draghi ile yüz yüze görüşmesi planlanırken, Covid-19 testi pozitif çıkan Kyriakos Mitsotakis ise toplantıya online bağlantı üzerinden katılacak. Avrupa Birliği zirvesi 24-25 Mart tarihlerinde Brüksel'de yapılacak.

Geçen hafta Fransa'nın Versailles kentinde düzenlenen iki günlük bir toplantıda Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, ekonomik olarak Moskova'ya maruz kalmalarını azaltmanın ve 2027 yılına kadar Rusya'dan enerji ithalatını azaltmanın yolları üzerine tartıştılar. Liderler, Ukrayna'yı işgal etmesi üzerine Rusya'ya daha sert ekonomik yaptırımlar uygulamaya hazır olduklarını ve Ukrayna'ya savaşmaları için daha fazla para verebileceklerini söylediler. Fransa'daki tartışmaların Brüksel'deki resmi toplantıda daha da geliştirileceğini söylediler.

 

Bu içerik 15.03.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 80 kez okundu.