Miçotakis, Mısır ile yapılan elektrik ara bağlantı anlaşmasının Avrupa için önemini vurguladı

Resim

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamada, Yunanistan ve Mısır arasında, Akdeniz’de denizaltı elektrik ara bağlantılarının kurulmasına yönelik bir anlaşmanın Avrupa’nın enerji güvenliği için çok önemli olduğunu söyledi.

Miçotakis, Stavros Niarhos Vakfı Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Atina ESG ve İklim Zirvesi’nin ikinci gününde dünyaca ünlü kalkınma ekonomisti Jeffrey Sachs ile sohbeti sırasında “Bu, Avrupa elektrik şebekesinin istikrarı için kesinlikle kritik olacak” dedi.

Geçen yıl Atina ile Kahire arasında imzalanan ve Doğu Akdeniz’de münhasır bir ekonomik bölge belirleyen anlaşmanın “jeopolitik açıdan çok önemli olduğunu” vurgulayan Miçotakis konuşmasında “Mısır’da üretilen elektriğin Avrupa şebekesine girmesi geriyor… Bu proje devam edecek… Elektrik şebekelerimizin Mısır’ınkilere bağlanması için kimseden izin almaya ihtiyacımız yok.” biçiminde ifadelere yer verdi.

Yunan Başbakanı, projenin “Avrupa elektrik şebekesinin geleceği için kesinlikle vazgeçilmez” olduğunu vurgulayarak, denizaltı güç bağlantısı gibi projelerin Avrupa desteği almasını umduğunu da söyledi.

Bu içerik 20.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 297 kez okundu.