Miçotakis: “Selanik’teki zirvenin ana hedefi Türkiye değil”

Resim
Bugün (10.06.2022) Selanik’te Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) çerçevesinde bir zirve gerçekleştiriliyor. Selanik Zirvesi’nde Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Şansölyesi Olaf Solz katılıyor.

Zirve öncesi Selanik fm100 Belediye radyosuna konuşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan dinamik olarak Güneydoğu Avrupa’ya dönüyor. Bu zirve, Ukrayna’daki savaşın ekonomik sonuçlarıyla başa çıkmanın en iyi yollarını görmek için daha geniş bölgemiz için zorlukları tam olarak tartışmak için bir fırsat olacak” dedi.

Miçotakis, son haftalarda Yunanistan ile Türkiye arasında yaşanan gerginlik hakkında muhataplarını bilgilendirme fırsatı bulacağını da dile getirdi; ancak “Hiçbir durumda bu zirvenin Türkiye’yi ana hedef olarak almadığını” kaydetti.

Miçotakis, “İlgimiz Güneydoğu Avrupa’ya ve Yunanistan, Kuzey Yunanistan ve özellikle Selanik’in ürünlerin geçişi ve enerji için bir geçit olarak oynayabileceği lider role odaklanmıştır. Yunanistan dinamik olarak Güneydoğu Avrupa’ya, Balkanlar’a dönüyor ve elbette bu büyük çabanın başkahramanları Kuzey Yunanistan’ın şirketleri olacak.” ifadelerini kullandı.

(Erişim tarihi, 10.06.2022)
 
Bu içerik 10.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 63 kez okundu.