Miçotakis: “Özgür Ferhat ve Hüseyin Zeybek’in aday yapılmaması gerektiği mesajını verdik, Çipras tam tersini yaptı”

ResimYeni Demokrasi Partisi (YDP) Başkanı ve eski Başbakan Kiriakos Miçotakis, SİRİZA Başkanı Aleksis Çipras’ın Rodop ve İskeçe illerindeki azınlık adayları Hüseyin Zeybek ve Özgür Ferhat konusunda uyarıldığını ancak kendisine önerilenin tersini yaptığını iddia etti.
Türkiye’nin, Batı Trakya’daki seçimlere müdahale ettiğini ve azınlığı araçsallaştırdığını öne süren Miçotakis, SİRİZA lideri Çipras’ın bu konuda bilgilendirildiğini ve Özgür Ferhat ile Hüseyin Zeybek’in aday listelerine dahil edilmemesi mesajı verildiğini söyledi.
Miçotakis 11 Haziran Pazar günü katıldığı bir televizyon programında SİRİZA’nın Rodop ve İskeçe milletvekilleri konusu ile son günlerde gündemi işgal eden Batı Trakya konusunu değerlendirdi. Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğunun iki SİRİZA adayı Özgür Ferhat ve Hüseyin Zeybek’i desteklediği iddiasını tekrarlayan Miçotakis, “Aleksis Çipras, Türk Başkonsolosluğunun müdahaleleri ve iki SİRİZA adayı (İskeçe’de Hüseyin Zeybek, Gümülcine’de Özgür Ferhat) lehine kampanya yürüttüğü konusunda resmi olarak bilgilendirildi; ancak kendisine önerilenin tam tersini yapmayı seçti. Kendisine Özgür Ferhat’ı ve Hüseyin Zeybek’i aday listelerine dâhil etmemesi mesajı verildi. Konu ciddi. Azınlığın, Türkiye tarafından daha fazla araçsallaştırılmasını kabul etmeyeceğim. Bu uygulamalara son verilmeli. Ancak bunun için tüm siyasi partiler arasında iş birliği olması gerekiyor. Şimdi yapılması gereken şey iki adayın çıkıp “Müslüman azınlığı” temsil ettiklerini söylemesidir.” dedi.
Miçotakis, azınlığın araçsallaştırılmasına müsaade etmeyeceğini belirterek, konuyu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da aktaracağını ifade etti.
 
Kaynak: https://gundemgazetesi.com/detayh.php?id=16394 (Erişim tarihi, 12.06.2023).
Bu içerik 12.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 29 kez okundu.