Miçotakis – Erdoğan görüşmesi bir saat sürdü: “Olumlu bir atmosferde samimi bir görüşme”

Resim
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kritik görüşme Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta öğlen (12 Temmuz Çarşamba) 12’yi birkaç dakika geçe başladı ve yarım saat sürmesi planlanırken neredeyse bir saat sürdü. Bu, 16 ay önce Erdoğan’ın İstanbul'da gerçekleşen görüşmede “Miçotakis yok” çıkışından bu yana iki lider arasındaki ilk buluşma.
İki lider ilk kez kamera önünde gerçekleştirdikleri kısa diyalogda gülümsüyorlardı. Hükümet kaynakları, olumlu bir atmosferde gelişen samimi bir görüşmeden söz ederken, görüşmenin devamı için çerçeveyi de belirlediler.
Hükümet kaynaklarına göre, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi çerçevesinde gerçekleşen görüşmenin başında Türkiye Cumhurbaşkanı her iki ülkede de yeni bir Bakanlar Kurulu’nun varlığına işaret ederken, Miçotakis de “Dışişleri Bakanlarının halihazırda konuştuklarının ve çok iyi bir temas ve işbirliğine sahip olduklarının farkındayım” dedi.
Aynı kaynaklar, iki lider arasındaki görüşmenin başlangıcında Türk İstihbarat Servisi Başkanı İbrahim Kalın’ın da hazır bulunduğunu ve Yunanistan Başbakanını yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettiğini belirtmektedirler. Buna karşılık Kiriakos Miçotakis de Kalın’ı yeni görevinden dolayı tebrik etmiştir.

 

Bu içerik 12.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 117 kez okundu.